top of page
Wat is taxiermie

Dominique Bels

+32(0)56 42 25 93

+32(0)474 43 82 23

 

dominique@belstaxidermie.be

DOMINIQUE BELS

Op 14-jarige leeftijd trof ik in het bos een dode spreeuw aan en omdat het zonde was om het mooie beestje zomaar te begraven ging ik de uitdaging aan om de vogel op te zetten. Reeds van kleins af ben ik gepassioneerd door de natuur en een bejaarde preparateur leerde me de knepen van het opzetten van dieren. Naarmate de jaren vorderden werd de passie voor taxidermie steeds groter en dieren op verschillende manieren levensecht prepareren werd mijn job.

 

Met de opkomst van het internet konden contacten gemakkelijker gelegd worden en ook de  toegang tot gespecialiseerde tijdschriften uit de USA werd een stuk eenvoudiger. Op die manier bleef ik voortdurend op de hoogte van de nieuwste technieken en kon ik verder evolueren en streven naar het leveren van de beste kwaliteit. Ondertussen zijn al 35 jaar van prepareren gepasseerd maar elk dier, van reptiel over vos tot waterbuffel blijft een nieuwe uitdaging. Alleen het allerbeste resultaat telt en de natuur zo optimaal mogelijk benaderen is een must. 

Taxidermie is afgeleid van de Griekse woorden “taxis” en “dermis”, die samen letterlijk vertaald worden als “het verplaatsen van de huid”. In de eerste plaats prepareert een taxidermist dus dieren (gedeeltelijk of volledig) om ze te bewaren of tentoon te stellen. Maar het begrip taxidermie is ruimer te interpreteren. Zo kan het ook het maken van skeletpreparaten (skeletteren), medische preparaten en kunstige afgietsels inhouden.

Wat is taxidermie...

Dominique Bels

Aalbeeksestraat 165

8510 Kortrijk - Rollegem

 

+32(0)56 42 25 93

 

+32(0)474 438 223

 

dominique@belstaxidermie.be

Wat is taxidermie
Contacteer ons

Nieuwsbrief ontvangen

Gefeliciteerd, je bent ingeschreven op de mailinglijst!

bottom of page